Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lente detox met yin yang yoga en vegan lunch van Daves Kitchen

maart 28, 2020 @ 10:00 - 13:00

- EUR 40

Het nieuwe Chinese jaar dat op 25 januari begon, luidde het einde van de wintertijd in en het begin van de lente. We bevinden ons nu in een periode waarin we van het Water element (winter) langzaam overgaan naar het Hout element (lente). Dit is de tijd van het groeiende yang: de natuur wordt wakker uit haar winterslaap en komt tot leven.

Wanneer we in de winter genoeg rust hebben genomen, krijgen we nu volop zin en energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit brengt energetisch ook een shift in ons lichaam en geeft een andere focus, omdat we van de Nier tijd omschakelen naar de Lever tijd. Het moment bij uitstek om ons systeem wat te ontgiften, omdat het ritme van het lichaam daar nu ondersteuning voor geeft.

Om dit reinigingsproces van lichaam en geest te ondersteunen geef ik zaterdag 28 maart een twee uur durende yin yang yogales gericht op de lever- en galblaasmeridiaan. Dit zijn namelijk de organen die centraal staan in deze tijd van het jaar. We beginnen de ochtend met een kopje detox kruidenthee. Vervolgens mag jij je overgeven aan een twee uur durende les waarbij de nadruk ligt op de eerder genoemde meridianen. De les bestaat voor het grootste gedeelte uit yin yoga houdingen en we sluiten de les af met een zachte flow les die voor iedereen geschikt is. Ook als je nog niet eerder yoga hebt gedaan. De flow doen we meer om alles in het lichaam weer te laten stromen. Dus geen houdingen die je veel kracht kosten. Je zal merken dat je yin practice zo nog meer effect heeft! We sluiten de ochtend af met een heerlijke lunch van Daves kitchen waarbij we het lichaam nog een extra detox boost geven.

Bij yin yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren met een yin practice. In deze workshop zal de nadruk liggen op het zoeken naar balans van je hout element, behorend bij de lente. Een moment voor jezelf waarbij je in diepe ontspanning je lichaam een handje helpt en klaarstoomt voor de lente.

Waar: Yogastudio Licht Zaandam
Wanneer: Zaterdag 28 maart
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur
Adres: Provincialeweg 302 (Vlielandstraat 2), 1506 MJ Zaandam
De studio is vanuit Station Koog Bloemwijk binnen 10 minuten lopend te bereiken.
Prijs: EUR 40
Aanmelden: Stuur een bericht naar naomi@yoginomi.nl

Je hoeft niks mee te nemen. Kleed je wel lekker warm aan.

Gegevens

Datum:
maart 28, 2020
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
EUR 40
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Yoginomi
Telefoon
0615330574
E-mail
naomi@yoginomi.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Lichtplaats – unit 169
Provincialeweg 302
Zaandam, 1506 MJ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
maart 28, 2020
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
EUR 40
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Yoginomi
Telefoon
0615330574
E-mail
naomi@yoginomi.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Lichtplaats – unit 169
Provincialeweg 302
Zaandam, 1506 MJ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie